top of page

Weekly Update #week 26

Wekelijks stuiten we op super veel waardevolle content die ons inspireert, ons meer inzicht geeft in onze branche en content waar wij zelf iedere dag nog heel veel van leren. Iedere week bundelen we de meest waardevolle content die we zijn tegenkomen op het wereldwijde web om deze vervolgens te delen met jou. Verwacht leuke artikelen, interessante podcasts en super handige tips die jou verder gaan helpen in je ontwikkeling tot zelfbewuste professional of ondernemer binnen de creatieve industrie!


Geschreven door Tim de Lijn & Tony Roodenburg BoakyeEen fluitje van een cent!

Bieb.knab komt wel vaker met #Lifehacks op het gebied van slim omgaan met je financiën en ook dit keer stellen ze ons niet teleur. In dit artikel gaat schrijfster Femke Hogema (oprichtster van Profit First) in op het managen van jouw financiën als freelancer. Aan de hand van een korte video en een viertal tips doorloopt ze samen met jou de stappen om het maximale uit de inkomsten, waar jij zo keihard voor hebt gewerkt, te halen!


Fika? Ja lekker..

Nog even over dat keihard werken uit het stukje hierboven.. Wij verstaan hieronder natuurlijk niet dat je door knalt tot je er bijna bij neervalt. Een goed voorbeeld van hoe het ècht moet, gegeven de Zweden. Veel Zweden zweren namelijk bij de Fika. We horen je denken, de wat? Workjuice schreef een interessant artikel over het concept. Rekening houden met Fika schijnt namelijk te zorgen voor minder stress en meer productiviteit. Dat wil toch iedereen? Hier lees je hoe Fika precies werkt!


Gespot!

Dat sociale media een steeds belangrijkere rol spelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak is inmiddels een zo vaak ingetrapte deur, dat we er niet verder over hoeven uit te wijden. Hoe je jouw (privé) sociale kanalen inzet om hier professioneel gezien het maximale uit te halen, is dan weer een ander verhaal. Intermediair maakte deze video met handige tips om ervoor te zorgen dat je online goed zichtbaar bent. Zo kunnen potentiële werkgevers en recruiters nog makkelijker zien of ze bij jou aan het goede adres zijn!


Een andere kijk op blindheid..

Dit artikel van de ZZP Barometer gaat gaat dieper in op de term bedrijfsblindheid. Dit is het fenomeen dat vernieuwing en innovatie binnen een organisatie tegenhoudt. In dit artikel geeft schrijver Niels Huismans een interessante blik op hoe bedrijfsblindheid tijdens langlopende projecten ook bij freelancers de kop op kan gaan steken. Daarnaast beschrijft hij hoe je het tegengaat, zodat je voortaan constant met frisse energie aan de slag blijft gaan.


Onze boektip: Ikigai

In hun zoektocht naar het ultieme geheim van een optimistisch en gezond leven, vertrokken de auteurs van het boek Ikigai naar het Japanse eiland Okinawa. Op dit eiland wonen namelijk meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. Tijdens hun bezoek kregen ze inzicht in wat inwoners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. Ook verdiepten ze zich in de Ikigai, de filosofie waarin volgens de Japanse traditie iedereen een reden van bestaan heeft. Het is volgens hen één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven zoals de inwoners van Okinawa het leven. Naast dat ze hun reis beschrijven, reiken ze handige tools aan om deze filosofie toe te passen op je eigen leven om zo je eigen Ikigai te vinden. Het boek is te bestellen via Bol.com.


Podcast van de week: De Machine

Lat but not least tippen we nog "De Machine". Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen jou in deze podcast serie mee in de wereld achter de muziekindustrie. Zo hoor je alles over festivals, films, artiesten en nog veel meer. Zo lang het maar met muziek te maken heeft. Onder andere Lowlands en Pinkpop passeren de revue. Met maar liefst 34 afleveringen online kun je voorlopig even vooruit. Check het via Spotify.


--

Dit was hem weer voor deze week. Wij gaan ons klaarmaken voor onze wekelijkse afsluiter: Phatfriday. Vandaag zal Sharona Wittenberg (Creatief producent bij Amsterdam Open Air) onze eregast zijn en daarna hebben we op 5 juli Emily Denissen (PR manager bij The Media Nanny) te gast. Zij delen hun kennis en wij delen ijskoude biertjes (uit). Top verdeling dachten wij zo ;-)

Meer info over onze gasten vind je hier en RSVP’en kan op dezelfde plek!


Let op! Dit was de laatste keer dat wij je via deze weg op de hoogte houden middels onze Weekly Update. Vanaf nu zal de Weekly Update alleen nog maar via de mail te ontvangen zijn. Lijkt het je dus leuk om jezelf wekelijks te blijven voeden met onze "food for thought" en blijf je graag op de hoogte van de andere zaken die Phatcamp doet? Schrijf je dan helemaal onder aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page