top of page

WE'RE IN THIS TOGETHER

Updated: Apr 22, 2020

De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben natuurlijk een grote impact op de gehele maatschappij. Niet zo gek dus dat we met z'n allen worden overladen door een gigantische stroom aan Corona-gerelateerde nieuwsberichten. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je, met de dagelijkse berg aan artikelen en nieuwsberichten, soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want heel eerlijk, het is hierdoor best lastig om te filteren wat nu precies relevant is voor JOU als (aspirerend) freelancer of professional in de creatieve industrie.


In onze dagelijks ververste blog delen we alle voor jou relevante nieuwsartikelen, maatregelen, online informatie bijeenkomsten en andere interessante zaken. Zo blijf je makkelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en komen we samen hopelijk stapje voor stapje verder!


Deze blog wordt gedurende de komende periode regelmatig aangevuld!


Samen weten we meer!

Heb jij zelf nog interessante tips, artikelen of een prangende vraag? Aarzel niet en deel deze dan met ons via het contactformulier op de volgende pagina!


We're in this together!

27 maart


Zelfstandigen krijgen nooduitkering van maximaal 1500 euro per maand

ZZP'ers die door de coronacrisis in financiële problemen komen kunnen vanaf volgende week bijzondere bijstand aanvragen in hun gemeente. De uitkering bedraagt maximaal 1500 euro per maand. Meer weten?


RVO: Tegemoetkoming schade COVID-19

Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.24 maart


Zzp'ers vragen versoepelde bijstand aan, tempo uitbetaling varieert per gemeente

De eerste loketten waar zzp'ers tegen soepelere voorwaarden bijstand kunnen aanvragen zijn geopend. Vorige week konden zzp'ers zich al bij een aantal grote steden, zoals Amsterdam, aanmelden voor zo'n bbz-uitkering. Vanaf gisteren kan dat in meerdere gemeenten. Uit een rondgang van de NOS langs zes gemeenten blijkt dat alleen zij samen al ruim 10.000 aanvragen hebben gekregen. NOS ging langs en deed rondvraag bij de verschillende gemeenten hoe het verdere proces er uit gaat zien.


Wanneer krijg ik als ondernemer die 4000 euro?

Voor ondernemers die getroffen zijn door het corona-virus bedacht de overheid een 'tegemoetkoming voor de eerste nood'. Een bedrag van 4000 euro. Die compensatie is bedoeld voor bedrijven die omzet mislopen, maar wel gewoon hun vaste lasten moeten betalen.

Over die 4000 euro kwamen heel veel vragen binnen. Van Jacky Wintjes bijvoorbeeld, zij vraagt zich af wanneer ze het bedrag tegemoet kan zien. "Wanneer kunnen we gebruik maken van die regeling van 4000 euro zodat we als ondernemer wat meer lucht krijgen financieel?" 

In het volgende artikel zet RTL Z het antwoord uiteen.


In tijden van crisis kun je laten zien dat je er echt bent voor je klanten.

Ondernemend Nederland piept en kraakt, nu het door de corona-crisis gedwongen is de deuren te sluiten. Voor veel ondernemers is overleven de eerste prioriteit. Heb jij klanten die bereid zijn jou daarbij te helpen? En wat doe jijzelf om jouw klanten te helpen de crisis door te komen? Daniëlle en Jos bespreken in deze aflevering van De Klantenpodcast praktijkvoorbeelden van creatieve ondernemers, die er juist nu zijn voor hun klanten.


From Passion to Profession - Linda Mertens (WeTransfer/ Normaal Gesproken)

Trouwens, over podcasts gesproken.. We hebben nog een hele mooie om vanavond de tijd mee te doden.. ;-Twee weken geleden kwam namelijk onze nieuwe aflevering van From Passion To Profession online met Linda Mertens. Linda is Events & Partnership manager bij WeTransfer en oprichtster van Normaal Gesproken, een online platform dat het gesprek over mentale gezondheid wil normaliseren.


In deze aflevering bespreken we onder andere wat haar rol bij WeTransfer precies inhoudt, wat haar beweegredenen waren om ooit te starten met Normaal Gesproken, en hoe ze deze twee zaken met elkaar combineert. Het werd uiteindelijk een heel bijzonder en persoonlijk gesprek waarin o.a. ook het thema mentale gezondheid aan bod komt. Een thema waarvan we ons kunnen voorstellen dat het bij sommige mensen op de proef wordt gesteld. Misschien geeft dit je dan weer nieuwe energie en inspiratie in deze turbulente tijd!20 maart

We staan op de drempel van een weekend dat gek genoeg niet voelt als een weekend. Het is inmiddels net iets meer dan een week geleden dat er werd aangekondigd dat er tot 31 maart geen samenkomsten van boven de 100 mensen meer mochten plaatsvinden. Iets dat natuurlijk een gigantische impact heeft gehad op ons hele industrie. Als klap op de vuurpijl kwam daar een paar dagen later de maatregel bij die er voor zorgt dat we vandaag de dag volledig aan huis gekluisterd zitten. Naast heel veel ellende werden er in de afgelopen echter ook een hele hoop mooie dingen gemaakt, geschreven en geïnitieerd. Dingen die voor een beetje houvast kunnen zorgen, ervoor zorgen dat je alsnog genoeg te doen hebt komende weken of je hernieuwde energie kunnen geven om de komende weken niet bij de pakken neer te gaan zitten. Vandaag zetten we er een paar voor je op een rijtje!


--