top of page

#WhatsNext? - December

Inmiddels zit november er alweer op en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe #WhatsNext! Ook in december zijn er namelijk nog genoeg mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en nieuwe kennis op te doen. We hebben weer ons best gedaan om de leukste evenementen er voor jullie uit te pikken. Dus ga er even rustig voor zitten en geniet van de nieuwe #WhatsNext!Geschreven door Lútsen Vegter:


Tenzij je van plan bent om een eigen onderneming te starten gaat er onvermijdelijk een moment komen dat je ergens zult moeten solliciteren. Maar hoe val je op een dusdanige manier op dat een potentiële werkgever voor jou kiest? En welke aspecten komen er nu precies allemaal kijken bij een goede sollicitatie? Op dinsdag 3 december slaan Studievereniging Imperia & Studievereniging Notro de handen ineen om jou voor te bereiden op al jouw toekomstige sollicitatiegesprekken!


Tijdens deze workshop krijg jij van recruiters tips om ervoor te zorgen dat jij vol vertrouwen je volgende sollicitatie ingaat. Het is daarnaast gedurende de workshop ook mogelijk om je cv te laten checken. Ook super handig natuurlijk aangezien een CV dat opvalt de kans vergroot dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.


Het bezoeken van dit evenement is helemaal gratis, je moet je echter nog wel even aanmelden. Hoe je dit doet lees je in het evenement!


Ook als je van plan bent een bedrijf te starten of dit vrij recent hebt gedaan, hebben we iets voor je! Op dinsdag 3 december organiseert het Ondernemersplein Amsterdam namelijk een bijeenkomst voor iedereen die de ambitie heeft om zijn eigen bedrijf te starten. Het programma bestaat uit 4 kennis sessies waarin verschillende relevante ondernemers thema's aan bod komen waarna het event wordt afgesloten met een netwerkborrel!

Meer info over het evenement is hier te vinden!


Op 12 december organiseert de Impact Hub Amsterdam een bijeenkomst waarin 10 startende ondernemers de gelegenheid krijgen om hun bedrijf te pitchen. Na deze korte presentaties bepalen de jury èn het publiek wie haar/zijn onderneming het beste heeft gepitcht. Super interessant om de kunst van het pitchen af te kijken en daarnaast is er na afloop voldoende tijd om, onder het genot van een drankje, te netwerken met alle startende ondernemers. Het beste van alles is dat je het evenement kosteloos kunt bijwonen door jezelf aan te melden via deze link!


Ieder seizoen trekken de vele festivals die Amsterdam rijk is miljoenen bezoekers van over heel de wereld naar onze hoofdstad. Het brede scala aan evenementen draagt hiermee dan ook bij aan het positieve imago dat de stad wereldwijd heeft.


Uit onderzoek blijkt echter dat het aantal festivals sinds 2016 met een kwart is afgenomen terwijl de weerzin naar festivals met de jaren alleen maar groter lijkt te zijn geworden. Steeds meer organisaties botsen met de gemeente of omwonenden, komen negatief in de publiciteit, of zien locaties voor (kleinschalige) evenementen beperkt worden in de mogelijkheden. De onderlinge verhoudingen tussen de evenementen industrie, het lokale bestuur en de inwoners van de stad lijken hierdoor te zijn vertroebeld.


Op donderdag 12 december organiseert De Balie een avond waar de gemeente, bewoners en festivalorganisaties met elkaar in gesprek gaan om deze knelpunten te bespreken. Want uiteindelijk wil iedereen weer genieten van het aankomende festival seizoen. Bij zijn? Hier vind je meer informatie over het evenement!


Wil jij bouwen aan een carrière, waarmee je maatschappelijke impact maakt en hiermee staan voor jouw persoonlijke idealen? Dan is dit het evenement wat je zoekt!


Starters4Communities biedt namelijk Deep Dive en Fast Trackprogramma’s aan, waarin je praktijkgerichte trainingen volgt in sociaal ondernemen. In een klein team werk je aan een uitdaging van een impact project of start-up in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen of Breda. Om geïnteresseerden te introduceren met hun programma's organiseert Starters4Communities op dinsdag 17 december een open avond waarbij ze de deelnemers kennis laat maken met hun methodes, trainingen en challenges.


Via deze link vind je meer informatie over dit evenement én kun je jezelf aanmelden om hierbij aanwezig te zijn!


Op maandag 23 december vinden de Gouden Porto Awards 2019 plaats. De Gouden Porto Awards zijn de officieuze backstage awards voor- en door zzp'ers die werkzaam zijn binnen evenementen industrie! Deze award show is in het leven geroepen om de stille krachten achter de schermen eens in de stroboscoop te zetten en openlijk te eren voor hun aandeel in ons aller werk- en feestplezier!

Inmiddels is de jury druk bezig om alle stemmen te tellen en zijn we vooral heel erg benieuwd wie er met zo'n felbegeerde porto op zak naar huis gaat. Hoewel we tot 23 december zullen moeten wachten op het antwoord op deze vraag is een ding in ieder geval wel al zeker, wij zijn zeker weten van de partij! Meer informatie over het evenement, de categorieën en de genomineerden vind je hier!


"We" waren nooit eerder zo rijk, veilig en welvarend, en toch worden we overspoeld door een golf van depressies, burn-outs en eenzaamheid. Hoe kan het dat we meer begrijpen en meer kunnen, maar dat toch miljoenen mensen leegte en ongeluk ervaren?

Op zaterdagmiddag 21 december organiseert The School of Life een bijeenkomst waar 3 verschillende experts hun kennis en expertise over dit onderwerp met het publiek zullen delen. De drie experts, een psychoanalyticus, een systeemtherapeut en een neurobiologisch psychiater, hebben een miljoenenpubliek opgebouwd met hun kijk op hoe we moeten leven. Zij raken samen een gevoelige snaar: de drang om permanent gelukkig te willen zijn, kunnen we volgens hen namelijk beter vervangen door het omarmen van lijden en de acceptatie van teleurstellingen.


Zoals we hierboven ook al vermelden is het evenement bijna uitverkocht. We raden je dan ook aan om, mocht je dit event niet willen missen, hier snel een ticket aan te schaffen.


--

Dat was hem weer voor deze maand! Hopelijk ben je geïnspireerd en lopen we je tegen het lijf bij één van bovenstaande evenementen.


Ben jij zelf een event tegengekomen waarvan jij denkt dat deze heel goed in bovenstaand rijtje past? Tip ons dan. Dan nemen wij hem mee in de volgende #WhatsNext!

79 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page