top of page

Weekly Update #week 25

Lieve mensen, op deze laatste dag van de week is de zomer officieel van start gegaan! Met de weersvooruitzichten in ogenschouw genomen lijkt dit weekend ook daadwerkelijk het perfecte startschot te geven voor een hele lekkere zomer! We hopen dan ook dat het bier en de wijn voor de vrijmibo al koud ligt zodat je, wanneer je jouw week succesvol hebt afgerond, de ultieme chill modus aan kunt zetten.


Ons advies is namelijk om met het warme weer, lekker rustig aan te doen. Om jouw relaxte weekend nog nèt iets chiller te maken hebben we weer wat lees- en luistervoer op een rijtje gezet uit #Week25. Leuke artikelen, interessante podcasts en andere super handige tips die jou verder gaan helpen in je ontwikkeling tot zelfbewuste professional of ondernemer binnen de creatieve industrie. Veel leesplezier!


Geschreven door Tim de Lijn & Tony Roodenburg BoakyeJezelf de les lezen

Als wij 10 cent zouden krijgen voor iedere vriend die zich voorneemt om meer te lezen maar uiteindelijk de tijd hiervoor nooit vindt, waren we miljonair ;-) Zonde want lezen is super leuk èn belangrijk voor je ontwikkeling en helpt stress te verminderen. Daarom tippen we graag dit artikel van Workjuice waarin ze een zestal tips gegeven om meer te gaan lezen. Je zult zien dat met het toepassen van deze tips het lezen van een boek niet eens meer zo'n grote opgave is!


Podcast

In Tribe of Mentors gaat host Tim Ferris in gesprek met succesvolle mensen uit de meest uiteenlopende industrieën. In een uurtje bespreken ze een aantal van de belangrijkste levenslessen die zij gedurende hun carrière hebben opgedaan. Super interessant en boordevol lessen die ook voor jou aan het begin van je professionele pad relevant zijn!


Durf je door te lezen?

We maken maar liefst 30.000 keuzes per dag. Sommige van deze keuzes maak je in een split seconde (je hebt er bijvoorbeeld net voor gekozen om door te lezen) en andere keuzes die je maakt zijn ontzettend lastig. Business Insider zette 7 TED-talks over dit thema op een rijtje. 7 inspirerende talks die jou een steuntje in de rug kunnen geven bij het maken van de juiste keuze.


Pitch please..

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bent super zenuwachtig voor een presentatie die je moet geven met black-outs en versprekingen tot gevolg. Er lijkt geen einde aan te komen aan de presentatie en aan het eind vlucht je het liefst ongezien de zaal uit. Dit alles heeft te maken met de overtuiging die je als spreker mist. Om ervoor te zorgen dat je jouw verhaal zo overtuigend mogelijk overbrengt aan je publiek heeft Intermediair wat tips opgesteld die je hier kunt vinden! #Lifesavers <3


The Idiot Brain

Dit boek van Dean Burnett is, zoals hij het zelf zegt, een boek waarin hij als neurowetenschapper uitleg waar ons brein heel de dag zo druk mee is. Neurowetenschap is hot. We willen steeds beter begrijpen hoe ons brein werkt en daar weten we, wellicht tot je verbazing, nog maar heel weinig over. Wat we wel weten is op een leuke manier beschreven in dit boekje. Niet te serieus, vooral lekker doorlezen en af en toe met verbazing terugkijken of dat er daadwerkelijk stond want ja, onze hersenen zijn af en toe ook totaal niet functioneel en een zelfs een beetje onhandig. Absolute aanrader voor iedereen die het leuk vindt om te begrijpen hoe we als mens in elkaar zitten en functioneren. Het boekje is goed te betalen en bijvoorbeeld hier te bestellen. Daarmee ook een leuke cadeautip. Zo, die krijg je er nog even gratis bij. Graag gedaan.


*MOGEN WE DAN NOG EVEN JULLIE AANDACHT VOOR HET VOLGENDE*


Als we dan toch tips aan het geven zijn pluggen we ook gewoon nog een keer schaamteloos onszelf ;-) :


Aanstaande donderdag organiseren we weer een ZZP Bootcamp. Na ons uitstapje naar TSHCollab Amsterdam - West strijken we deze keer echter gewoon weer neer in het vertrouwde TSHCollab - Amsterdam City. We zullen je deze avond op de hoogte brengen van alle essentiële zaken op het gebied van je KVK inschrijving, financiën en alles wat je moet weten over zowel je juridische als verzekeringen zaken. Na deze avond kun je er als freelancer of ondernemer zeker van zijn dat je alle ins en outs kent. De afgelopen edities waren allemaal ruim van te voren uitverkocht maar voor deze zijn er nog kaartjes te bemachtigen. Tickets voor de 27 juni editie kun je hier bemachtigen!


Let op! Wij zullen je volgende week nog één keer via deze weg op de hoogte houden middels onze Weekly Update. Hierna zal de Weekly Update alleen nog maar via de mail te ontvangen zijn. Lijkt het je dus leuk om jezelf wekelijks te blijven voeden met onze "food for thought" en blijf je graag op de hoogte van de andere zaken die Phatcamp doet? Schrijf je dan helemaal onder aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page