top of page

Weekly Update #week24

Updated: Jun 24, 2019

Oke, komt ie: *Haalt diep adem*..: WEEEEKEND! Of ja, bijna dan. Voor het echter zover is, is het tijd voor een nieuwe Weekly Update! Vol met tips om de laatste uurtjes van de week mee te doden, je weekend mee te vullen of om op maandagochtend je week mee te starten!


Wekelijks stuiten we op super veel waardevolle content die ons inspireert, ons meer inzicht geeft in onze branche en content waar wij zelf iedere dag nog heel veel van leren. Iedere week bundelen we de meest waardevolle content die we zijn tegenkomen op het wereldwijde web om deze vervolgens te delen met jou. Verwacht leuke artikelen, interessante podcasts en super handige tips die jou verder gaan helpen in je ontwikkeling tot zelfbewuste professional of ondernemer binnen de creatieve industrie!


Geschreven door Tim de Lijn & Tony Roodenburg BoakyeVoor de ZZP Barometer schreef Jolanda Wicherson een stuk over hoe zij haar angst om nieuwe uitdagingen aan te gaan overwon. *Spoileralert* Dit deed ze door buiten haar comfort zone te treden en te werken met een uitgekiende strategische planning. Aan de hand van haar ervaring beschrijft ze waarom het stellen van doelen in haar ogen echt key is in het succesvol realiseren van plannen. Daarnaast geeft ze een aantal praktische tips over hoe je dit zo goed mogelijk in de praktijk kunt brengen.


Zo, maar dan nèt even anders!

In dit artikel zoomt Workjuice in op vijf vaak voorkomende fouten als het aankomt op het opstellen en uitsturen van je cv. Super handig als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een stage, bijbaan of eerste fulltime baan!


The Untold Stories of Starting a Creative Business

Onze podcast tip van deze week is de serie 'The Untold Stories of Starting a Creative Business'. Voor deze podcast nodigen de heren van creatief bureau "And Now This" iedere aflevering een andere ondernemer uit de creatieve industrie uit om zijn of haar verhaal te delen. Ze vertellen meer over het professionele pad dat ze in de afgelopen jaren hebben bewandeld, de ervaringen die ze onderweg hebben opgedaan en hun succesvolle creatieve onderneming van vandaag de dag. Tot nu waren o.a. Abderrahmane Trabsini van Daily Paper, Wesley ter Haar van MediaMonks en Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web te gast. Super inspirerend. Zowel als je van plan bent om een eigen onderneming te starten als wanneer je gewoon benieuwd bent naar de verhalen achter deze toffe partijen. Check de serie nu via Spotify.


Getting Things Done

Vanaf deze week krijg je van ons ook iedere week een boek tip! Deze week kozen we voor het boek Getting Things Done. Getting Things Done beschrijft David Allen's methode om productiever te zijn op zowel werk als privé vlak. Het boek geeft je tools om informatie zo te filteren dat de niet relevante informatie uit zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven. Getting Things Done is voor €15,- te verkrijgen via Bol.com


Friendly reminders..

  • Ook deze maand organiseren we weer een ZZP Bootcamp. Na ons uitstapje naar TSHCollab Amsterdam - West strijken we nu echter gewoon weer neer in het vertrouwde TSHCollab - Amsterdam City. We zullen je deze avond op de hoogte brengen van alle essentiële zaken op het gebied van je KVK inschrijving, financiën en alles wat je moet weten over zowel je juridische als verzekeringen zaken. Na deze avond kun je er als freelancer of ondernemer zeker van zijn dat je alle ins en outs kent. De afgelopen edities waren allemaal ruim van te voren uitverkocht maar voor deze zijn er nog kaartjes te bemachtigen. Tickets voor de 27 juni editie kun je hier bemachtigen!

  • Er staat alweer een tweede editie voor de Phatfriday gepland. Tijdens Phatfriday faciliteren we meet-ups tussen onze community en professionals uit de creatieve industrie. Op vrijdag 21 juni krijgen we bezoek van Casper de Wit. Casper is Brand Activation Manager van o.a Absolut Vodka. In de afgelopen jaren heeft hij met Absolut nadrukkelijk een stempel gedrukt op het Nederlandse nachtleven. Tijdens Phatfriday zal hij ons iets meer vertellen over hoe ze dit hebben gedaan, wat zijn rol hierin precies is en welk carrière pad hij heeft bewandeld voor hij met deze baan startte! Borrel je gezellig mee? RSVP'en kan hier!


Let op! De aankomende twee weken zullen wij je nog via deze weg wekelijks op de hoogte houden middels de Weekly Update. Hierna zal de Weekly Update alleen nog maar via de mail te ontvangen zijn. Lijkt het je dus leuk om jezelf wekelijks te blijven voeden met deze "food for thought" en blijf je graag op de hoogte van de andere zaken die Phatcamp doet? Schrijf je dan helemaal onder aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page