top of page

Weekly Update #week 23

De week zit er op dus het is alweer tijd voor de tweede Weekly Update! Wekelijks stuiten we op super veel waardevolle content die ons inspireert, ons meer inzicht geeft in onze branche en waar wij zelf iedere dag nog heel veel van leren. Content die we graag willen delen met jou als lezer. Iedere week bundelen we in onze Weekly Update de meest waardevolle content die we zijn tegenkomen op het wereldwijde web om deze vervolgens te delen met jou. Verwacht leuke artikelen, interessante podcasts en super handige tips die jou verder gaan helpen in je ontwikkeling tot zelfbewuste professional of ondernemer binnen de creatieve industrie!


Geschreven door Tim de Lijn & Tony Roodenburg BoakyeNee jij trekt volle zalen?!

In deze podcast zijn de twee marketing- en communicatiemanagers van MOJO aan het woord. Zij zijn onder andere betrokken bij de organisatie van Lowlands. In gesprek met host Michiel Veenstra bespreken ze alles wat op marketing en communicatie gebied komt kijken bij het organiseren van festivals. Situaties die jij, als je een soortgelijke rol, ambieert misschien wel dagelijks mee gaat maken en zaken waar je waarschijnlijk nog nooit echt over hebt nagedacht. Bijvoorbeeld dat bij het ontwerpen van de line-up poster veel meer komt kijken dan je misschien van tevoren had gedacht. Je vindt de podcast van MOJO hier op Spotify.


Netwerken, maar dan anders

Nathalie Mangelaars, ook wel Koningin Pitch genoemd, legt in deze super handige video van Intermediar in drie stappen uit hoe je een goede indruk maakt tijdens het netwerken. De video is slechts twee minuten maar geeft je direct een paar super makkelijk toepasbare tips!


Get the job!

Als freelancer ben je uiteraard zelf verantwoordelijk voor de opdrachten die je binnenhaalt. Maar hoe zorg je er nu precies voor dat een opdrachtgever juist jou kiest voor de vette klus waar je op hebt gereageerd? Het doorlopen van deze stappen maakt de kans op succes een stuk groter!


Een bomvolle mailbox?

Op Dutch Cowboys kwamen we dit artikel tegen waarin ze de stack-method van Prasanth Nair introduceren. Met deze methode werk je voortaan super snel jouw lijst met ingekomen mails weg. Erg lekker als je bijvoorbeeld even druk of weg bent geweest en door het e-mail bos bijna de bomen niet meer ziet!!


Een leven zonder zorgen..

Overzicht hebben is altijd fijn, en zeker als je dit op financieel gebied hebt. Overzicht zorgt er ook voor dat je zorgeloos kunt ondernemen. Omdat zorgen vrij leven in onze ogen dé manier is om het maximale uit je freelance bestaan te halen, vonden wij deze blog met tips van Knab absoluut het delen waard. Hierin zetten ze een paar tips voor een overzichtelijke financiële huishouding op een rijtje. Als je deze zaken in acht neemt hou je gegarandeerd meer tijd over om je te focussen op de dingen die je wel leuk vindt. Wel zo lekker toch!


Concentratie tips

We zijn allemaal de focus wel eens even kwijt. In dit artikel van Frankwatching beschrijft Liesa Carton het fenomeen van een concentratielek. Vervolgens behandelt ze welke stappen je kunt ondernemen om tijdens serieuze taken niet in een Facebook of Insta-safari te belanden. Iets waar we ons allemaal wel in kunnen herkennen denken wij. #Lifehack ;-)


Let op! De aankomende drie weken zullen wij je nog via deze weg wekelijks op de hoogte houden middels de Weekly Update. Hierna zal de Weekly Update alleen nog maar via de mail te ontvangen zijn. Lijkt het je dus leuk om jezelf wekelijks te blijven voeden met deze "food for thought" en blijf je graag op de hoogte van de andere zaken die Phatcamp doet? Schrijf je dan helemaal onder aan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page