top of page

PhatFAQ w/ Roel Smink over zijn stage via ons Internship Recruitment programma

Updated: Nov 13, 2018


Hi Roel, leuk dat je hieraan mee wilt werken! Kun je jezelf misschien kort introduceren?

Zeker! Mijn naam is Roel Smink ik ben 21 jaar en ik ben derdejaars student aan de Breda University. Hier studeer ik Leisure Management met als specialisatie International Event Management. Ik kom oorspronkelijk uit Amersfoort maar ben voor mijn studie naar Breda verhuisd. Ik heb altijd al affiniteit gehad met deze industrie en ben dan ook vroeg begonnen met het opdoen van relevante kennis en werk ervaring. Zo heb ik voor mijn hbo-opleiding, eerst nog MBO Leisure & Hospitality gedaan in Amersfoort. Daarnaast heb ik in het verleden bijbaantjes gehad bij een Landal Greenparks en een sportkampen bedrijf genaamd Sportivun.


Tijdens mijn studie in Breda heb ik me voorgenomen om te kijken wat voor mogelijkheden er allemaal lagen in de event industrie. Om dit te ontdekken heb ik vrijwilligerswerk gedaan voor verschillende organisaties en ben ik voorafgaand aan mijn stage aan de slag gegaan voor EventCare waar ik in het team kwam dat op verschillende events de op- en afbouw verzorgt. Zo deed ik meer ervaring op en nam ik alvast een kijkje binnen het bedrijf.


Hoe kwam je in je zoektocht naar een stage uit bij Phatcamp?

Tijdens mijn zoektocht naar een uitdagende stage kwam ik via een tip van studiegenoten terecht bij Phatcamp. Toen ik vervolgens op hun site keek kon ik me met een paar klikken op aanmelden voor hun matchmaking service. Zij zijn vervolgens aan de hand van mijn interesses op zoek gegaan naar een passende match.


Wat hoopte je te halen bij het inschakelen van Phatcamp bij je zoektocht?

Ik wilde vooral graag aan de slag voor een partij waar ik me kon oriënteren op de verschillende soorten evenementen, rollen en werkzaamheden binnen de event industrie. En dan bij voorkeur ergens in de Randstad/Midden-Nederland.


Hoe ben je uiteindelijk bij EventCare uitgekomen?

Toen ik me aanmeldde via Phatcamp hebben zij mij geïntroduceerd aan EventCare. De functiebeschrijving die Phatcamp had meegestuurd sprak me gelijk aan en dan vooral omdat ze deze op een hele fijne manier hebben opgebouwd op hun site. Als je namelijk via Phatcamp wordt geïntroduceerd aan een bedrijf krijg je direct antwoord op al je vragen rondom je potentiële stagebedrijf. In de omschrijving stond bijvoorbeeld, wat het bedrijf precies inhield, stelde mijn stagebegeleider zich alvast aan me voor en kon ik naast een beschrijving van al mijn toekomstige taken ook nog eens lezen hoe mijn voorganger de stage had ervaren. Dit was zo fijn en helder dat ik direct enthousiast was.


Hoe bevalt je stage bij EventCare tot nu toe?

Mijn stage is echt super tof en gevarieerd! Als ik mijn dagelijkse werkzaamheden moet beschrijven is het voornamelijk dat ik assisteer bij diverse evenementen, festival hostings, showcases en ondersteuning van de artiesten met de pre-productie en voor, tijdens en na de shows. Ik plan en ondersteun in de pre-productie van events. Tijdens evenementen houd ik me bezig met het ondersteunen van de productie, stage management en coördinatie. Ik onderhandel met derde partijen over shows en de details van deze shows. Het opstellen en begrijpen van overeenkomsten. Daarnaast werk ik mee bij het organiseren van NIGHTCARE. NIGHTCARE is een muziekplatform met eigen diner-evenementen, een booking agency en management, dat meerdere feestjes per jaar doet, stagehostings op festivals en gigs verzorgd voor aan NIGHTCARE verbonden artiesten. NIGHTCARE is een van de eigen concepten van EventCare.


Hoelang loop je nog stage en waar kijk je voor de aankomende periode het meest naar uit?

Ik zit nu op de helft van mijn 20 weken stage en heb nu al enorm veel geleerd en veel taken en verantwoordelijkheden gekregen, wat natuurlijk super gaaf is. Voor het tweede deel van mijn stage kijk ik erg uit naar NIGHTCARE op 16 februari; dit is tevens het project waar ik mijn stage mee afsluit. Voor het zover is houden we ons eerst nog bezig met evenementen als: Maritime Awards gala 2018, Diwali- en Japan festival, Toffler Indoor, Georgie’s Garage, Valhalla en Space Waste van Daan Roosegaarde.


Zou je jouw mede-studenten, wanneer ze in dezelfde situatie zitten als jij een paar maanden geleden, aanraden om bij Phatcamp aan te kloppen voor het vinden van een passende stage?

Binnen deze sector heb je een groot aanbod aan stages en misschien wel de leukste stages die er zijn. Daarom vind ik het zeker een aanrader om via Phatcamp je stage te zoeken. Het is super fijn om een partij te hebben die je helpt met het vinden van de pareltjes in de grote wirwar van vacatures via verschillende sites en social media. Mocht je bepaalde voorkeuren hebben kun je die aangeven en dan komen ze echt enkel terug met stages die voor jou relevant zijn. In mijn ogen een, gratis, hulpmiddel bij de zoektocht van je stage. Je hoeft dus niet meer te vissen in de grote bak met vacatures waarvan 90% niet bij je past, wel zo lekker!


Thanks voor het delen van je verhaal Roel!


Zoek jij ook een te gekke stage in de eventindustrie? Meld je dan hier aan.

189 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentar


bottom of page