top of page

Monthly Recap - Oktober '19

Dagelijks stuiten we op super veel waardevolle content die ons inspireert, meer inzicht geeft in onze branche en waarvan wij iedere dag nog nieuwe dingen leren. Wekelijks bundelen we onze meest waardevolle bevindingen in onze Monday Mail die we vervolgens via de mail delen met onze community.


In onze Monthly Recap, die we via deze weg met jullie delen, zetten we een aantal van de highlights van de afgelopen maand voor je op een rijtje. Verwacht leuke artikelen, interessante podcasts en super handige tips die jou verder gaan helpen in je ontwikkeling tot zelfbewuste professional of ondernemer binnen de creatieve industrie!

Geschreven door Lútsen Vegter & Tony Roodenburg Boakye


Podcast: From Passion To Profession - Hakim el Kordi

We beginnen deze Monthly Recap met de nieuwste aflevering van onze podcast ‘’From Passion To Profession’’. Deze keer hebben we Hakim El Kordi te gast. Hakim is Project Manager bij Top Notch/ Noah's Ark, een van de meest toonaangevende muzieklabels van ons land. Hier is hij verantwoordelijk voor een aantal van de super toffe muzikale acts, releases en projecten die onder het label vallen. Vrij recent was hij bijvoorbeeld nog nauw betrokken bij de release van Josylvio's #1 album "Gimma" dat tot voor kort de ranglijst van meest verkochte/gestreamde albums van ons land aanvoerde.

Voor hij bij TN/NA werkte was Hakim o.a. werkzaam als booker/ agent bij Topbillin' (het kantoor dat de boekingen beheert van o.a. Bizzey, Yung Felix en De Jeugd Van Tegenwoordig) en was hij actief als tourmanager van FeestDJRuud. Genoeg reden voor ons dus om Hakim uit te nodigen. Veel luisterplezier!


Artikel: 8 dingen waar je je nóóit schuldig over hoeft te voelen

Iedereen voelt zich wel eens schuldig, maar is dat wel altijd terecht? Bedrock zet in dit artikel een aantal zaken op een rijtje waar je jezelf eigenlijk nooit schuldig over hoeft te voelen. Jezelf schuldig voelen kan namelijk een hoop stress met zich meebrengen wat eigenlijk zonde is. Want zeg nou zelf, zaken als eerlijk zijn en het stellen van vragen zijn toch dingen waar je jezelf eigenlijk nooit schuldig over hoeft te voelen.. Benieuwd naar de andere zaken waarbij jezelf schuldig voelen overbodig zijn? Lees dan snel verder!


Artikel: 3 dingen die belangrijker zijn dan geld verdienen

Hoewel geld verdienen het leven een stuk makkelijker maakt, zijn er uiteraard een hele hoop dingen die een stuk belangrijker zijn dan geld verdienen. Dit is weliswaar iets dat vanzelfsprekend is maar toch staan we hier soms te weinig bij stil. WorkJuice gaat dieper in op dit onderwerp  door in dit artikel 3 zaken te benoemen die zij veel belangrijker vinden dan geld verdienen. Ben je het er mee eens of mis je nog iets?


Boek: Op weg naar je droombaan

Toewerken naar je droombaan, je wordt er bijna op iedere werk-gerelateerd platform mee om je oren geslagen. Maar hoe vind je deze en wat doe je als je moet vaststellen dat je geen voldoening meer vindt in je huidige werkzaamheden? Personal coach Pieter de Jong neemt je in het boek ‘Op weg naar je droombaan’ mee langs 5 stappen om erachter te komen wat jouw droombaan daadwerkelijk is en inhoudt. In dit boek doet Pieter suggesties over droombanen, stelt hij een aantal confronterende vragen en geeft hij inspirerende voorbeelden.

Dus, wil je graag jouw droombaan scoren of ben je er nog niet echt achter wat jouw droombaan precies is? Dan raden we je aan dit boek, dat via bovenstaande link voor € 17,99 op de kop te tikken is, aan te schaffen!


Artikel: De mysteries van het freelancen eindelijk ontrafeld

In Freelance Myrthbusters ontrafelt Myrthe van Dijk voor Qommunity de mysteries van het Freelancen. Aan het type vragen dat ze vanuit haar omgeving namelijk krijgt als het gaat over freelancen, blijkt dat er nog veel mysteries rondom het onderwerp hangen. Maar wat is er nou echt waar en wat klopt er van geen kant? Lees verder en kom er eindelijk achter!


Video: How to Have a Good Conversation | Celeste Headlee

Onderstaande talk van Celeste Headlee onderscheidt een aantal belangrijke regels voor het voeren van goede en waardevolle gesprekken. Het is namelijk niet geheel onbelangrijk om te weten hoe je een waardevolle gesprekspartner bent voor de mensen die je tegenkomt tijdens al jouw netwerk-avonturen! Dus "Sit back", "relax" en leer in de komende 12 minuten alles over de kunst van het converseren!


Artikel: #WhatsNexts? - November

Tot slot wederom een rubriek van eigen makelij. In de #WhatsNexts? van november zetten we een aantal toffe en leerzame carrière-gerelateerde evenementen voor jullie op een rijtje. Ook na ADE worden er namelijk genoeg workshops en ander soort evenementen georganiseerd die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld de workshop "Living Life By Your Own Design" waarin de balans tussen je persoonlijke en professionele leven centraal staat. Deze workshop zal op 23 november plaatsvinden in de Ceuvel in Amsterdam en is wat ons betreft een evenement wat rood omcirkeld in je agenda moet!

Weten welke events je wat ons betreft nog meer niet mag missen in november? Check dan het volledige artikel hier.


--


Dit was de Monthly Recap alweer voor deze keer! Smaakt dit lijstje met tips naar meer? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief die boordevol staat met de nieuwste stukken content die je wat ons betreft absoluut niet mag missen!

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page