top of page

Tomorrow's Tastemakers w/ Nikki Stegink (Since94)

In “Tomorrow’s Tastemakers” lichten we Phatcampers uit waarvan wij vinden dat ze hard aan de weg timmeren. Aan de hand van een paar onderwerpen stellen we ze aan je voor.


Deze keer in Tomorrow's Tastemakers: Nikki Stegink


Mijn opleiding en achtergrond

Ik ben dus Nikki, 24 jaar oud en opgegroeid in Heerlen.

Ik kwam hier via mijn studie evenementen-organisatie aan het Arcus College al vroeg in aanraking met “het wereldje”. Vanuit mijn opleiding vertrok ik ook al vroeg naar Amsterdam voor het lopen van enkele stages.

Na het afronden van mijn MBO opleiding heb ik me een tijdje georiënteerd op welke vervolgstudie ik zou kiezen. In eerste instantie koos ik voor de opleiding Music Management aan Inholland maar ik ben al vrij snel geswitcht naar de variant van de University of West London. Deze werd aangeboden door United POP in de Q factory in Amsterdam. Hier kreeg ik les vanuit een iets meer praktische insteek die echt toegespitst was op de muziek industrie. Daarnaast staat deze opleiding binnen deze industrie ook zeer hoog aangeschreven.

Ik heb me gedurende het volgen van deze studie echt als een vis in het water gevoeld en ben zelfs een aantal keer op exchange geweest naar het buitenland. Hiervoor heb ik in Wenen, Keulen en Berlijn 4 maanden per stad doorgebracht. Dit was een super toffe ervaring die me zeker heeft geholpen in m'n ontwikkeling! In 2013 heb ik naast mijn studie ook nog mijn eigen onderneming genaamd Since 94 opgericht.


Mijn eerste klus

Mijn eerste betaalde klus was voor Guido’s Orchestra, een pop orkest uit Landgraaf. Voor een van hun optredens in het Parkstad Limburg theater mocht ik meehelpen bij het opbouwen van de backline.


Tijdens deze en de daaropvolgende opdrachten heb ik veel werkervaring opgedaan en mogen leren over hoe het er aan toe gaat achter de schermen.

Daarnaast heb ik hier veel andere interessante mensen ontmoet die me ook bij andere opdrachtgevers introduceerden. Zo werd ik niet alleen meer voor de backline maar ook steeds vaker voor werkzaamheden als sitecrew, stagehand en artist handling gevraagd. Werkzaamheden waarin ik me tot de dag van vandaag ontwikkel en die ik ook nog met heel veel plezier uitvoer!


Het is super gaaf dat ik in de loop der jaren steeds meer coördinerende taken en rollen toe geschoven krijg.


Vandaag de dag

Als ik letterlijk kijk naar hoe mijn dagen er vandaag de dag uitzien, gaat dit als volgt:

Ik sta tussen 07:00 en 07:30 op. Als ik dan vervolgens uit mn bed spring maak ik direct m’n bed op. Misschien iets heel kleins maar het feit dat ik alvast een taak heb afgevinkt geeft mij motivatie om die dag meerdere taken af te ronden.

Nadat ik mezelf heb klaargemaakt voor de rest van de dag, check ik mijn mail en kijk ik in mijn agenda wat ik die dag te doen heb. Vaak is dit een productie buiten de deur waarbij ik een lange dag op locatie rondloop. Het komt echter ook regelmatig voor dat ik een kantoor dag heb.


Tijdens kantoordagen houd ik mezelf voornamelijk bezig met acquisitie. Daarnaast zoek ik constant naar manieren om mezelf te ontwikkelen in de richtingen van productie management, projectmanagement en artiestenmanagement. Dit doe ik door mijn netwerk up-to-date te houden en te investeren in zaken als aanvullende opleidingen.

Ik weet namelijk dat ik deze (soms) productioneel hele zware dagen niet voor eeuwig ga volhouden. Daarom is het belangrijk om nu al verder te kijken.


Huidige projecten

Onlangs mocht ik voor een opdracht van Kane Watches een week naar Japan. Hier hebben we met een Nederlands-Amerikaans team op verschillende hotspots in en rondom Kyoto en Tokyo een ad campaign geschoten. Mijn rol binnen het team was het runnen van de allround productie. Super gaaf maar wel een hele uitdaging aangezien je in een compleet andere cultuur binnen budget een zo vet mogelijk eindresultaat moet creëren

Daarnaast kom ik nu net uit de productie van verschillende stands voor Masters of LXRY. Een luxury beurs die afgelopen weekend plaatsvond in de RAI in Amsterdam. Ik was hier betrokken bij de realisatie van verschillende mooie stands.

Als je dit bijvoorbeeld zet naast de artist handling activiteiten die ik via jullie uitvoer zie je dus dat de werkzaamheden best wel uiteenlopend zijn. Juist deze veelzijdigheid vind ik super gaaf en houdt me scherp. Omdat hier namelijk geen routine in optreed, kan ik mezelf makkelijker motiveren om altijd het maximale uit de klus te halen!Als ik mezelf zou moeten omschrijven in een paar woorden, kies ik voor..

Ik denk dat “betrouwbaar” wel een van de woorden is die mij typeert.

Ik werk zelfstandig en ga door tot hetgeen mij gevraagd wordt, af is.

Hierin maak ik eigenlijk nooit echt verschil tussen eigen werk of dat van een opdrachtgever. Ik wil gewoon dat hetgeen waar ik mee bezig ben op de juiste manier af komt. Hierdoor heb ik al regelmatig onbewust het vertrouwen van mijn opdrachtgever voor me gewonnen.


Het tweede woord dat me te binnen schiet is “passie”. Ik geloof namelijk dat als je niet echt gepassioneerd bent voor deze industrie, het lastig is om je weg hierin te vinden. Je staat namelijk regelmatig onder grote druk en werkt relatief lange dagen. Er moet dus wel een bepaalde wil zijn om op deze manier in jezelf te investeren. Ik ben van mening dat je met deze wil heel ver kan komen.


Daarnaast denk ik dat de spreuk “geen woorden maar daden” mijn inzet wel omschrijft. In plaats van heel hard te roepen en te laten zien wat ik allemaal doe, doe ik gewoon wat er van me wordt gevraagd. Het is mij namelijk veel meer waard dat een opdrachtgever naar me toekomt dat hij/ zij heeft gezien dat ik een stapje meer heb gelopen dan dat ik dit van de daken roep.


Waar ik in uitblink

Ik word vaak omschreven als een teamplayer en neem vaak de leiding door initiatief te tonen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te denken vanuit de gedachte om de opdrachtgever te ontzorgen. Bijvoorbeeld door net dat stapje extra te zetten zonder dat ze er om vragen.