top of page

PhatFAQ w/ Thomas Loven (Technisch Producent @ Backbone International)

De creatieve industrie is misschien wel de meest diverse industrie die er is. We spreken meer dan eens studenten die aangeven dat ze graag aan de slag zouden gaan binnen deze sector. Als we ze echter vragen wat ze dan later zouden willen worden, horen we bijna net zo vaak dat ze dát nog niet precies weten. Best begrijpelijk als je bedenkt dat de “creatieve industrie” vaak wordt gebruikt als verzamelnaam voor vakgebieden als events, entertainment, reclame, muziek en media.


In PhatFAQ belichten we de verschillende kanten van de creatieve industrie en laten we zien in wat voor rollen je hierbinnen precies allemaal aan de bak kunt. Hoe? Simpelweg door bevriende professionals te vragen om in hun eigen woorden te vertellen wat ze precies doen! Deze keer gingen we in gesprek met Thomas Loven, Technisch Producent bij Backbone International.


Hey Thomas! Zou je jezelf even kort willen voorstellen?

Hoi! Ik ben Thomas Loven, ik ben 28 jaar en woon nu bijna 2 jaar in Utrecht. Hiervoor heb ik echter 10 jaar in Breda gewoond. Hier ben ik ooit voor mijn studie naartoe verhuist waarna ik lekker ben blijven plakken.


Snappen we, Breda is natuurlijk ook een prachtige stad ;-) !! Welke studie heb je hier gevolgd?

Ik heb hier een jaar vrijetijdsmanagement gestudeerd aan de NHTV (Nu BUas). In dat jaar kwam ik er echter achter dat ik nèt iets beter was in het managen van mijn eigen “vrije tijd” waarna ik ben gaan werken. Sinds de middelbare school was ik altijd al in de weer met evenementen op sportclubs en scholen. Hier ben ik na dit jaar studeren in verder gegaan. Ik heb mezelf vervolgens ingeschreven als ZZP’er waarna ik begon met werk als hekken zetten en lampen hangen op events.


En ben je nu nog steeds ZZP'er of heeft het hekken sjouwen inmiddels geleid tot een vast dienstverband?

Haha nee inmiddels werk ik bij Backbone International. Backbone International is een bedrijf dat gespecialiseerd is in technische producties en overlay management. Naast Amsterdam zitten we ook in New York, Hong Kong en Jakarta. Wij begeleiden evenementenorganisaties en andere opdrachtgevers van de tekentafel tot en met de uitvoer. Dit doen wij voor events als Mysteryland, Defqon.1 en Amsterdam Music Festival.


Klinkt tof! Zou je ons iets meer kunnen vertellen over jouw functie binnen dit bedrijf?

Ik ben Technisch Producent en Overlay Manager. Ik leid hierin de producties van bijvoorbeeld Defqon.1, Mysteryland, Serious Request maar ben bijvoorbeeld onlangs ook naar Tanzania geweest voor een goede doelen project genaamd The Raindance Project.

Hoe ziet een "Standaard" werkdag er voor jou uit?

Dit verschilt heel erg. Ik heb kantoordagen en uitvoerdagen. Tijdens een kantoordag ben ik bezig met het voorbereiden van evenementen. Denk bijvoorbeeld aan overleg met opdrachtgevers, contact met leveranciers, zorgen dat er tekeningen gemaakt worden op basis van de behoefte van de opdrachtgever of locaties bezoeken. Tijdens een uitvoerdag op locatie zorg ik dat alles verloopt zoals we van te voren met iedereen hebben afgesproken.

Dit staat dan in onze productieplanning. Dat is ons tijdschema en is heel belangrijk omdat de opbouw van een event altijd in een zo kort mogelijk tijd plaats moet vinden. Als de show vervolgens eenmaal bezig is, zorgen we met alle leveranciers dat iedere show weer onvergetelijk wordt!


Lekker gevarieerd dus! Brutale vraag, maar zou je voor onze beeldvorming eens jouw agenda open willen slaan en wat dingen die in de aankomende week op jouw planning staan met ons willen delen?

Haha ja hoor! Ik heb gelukkig heel weinig ‘standaard’ werkweken dus ook deze week verschilt weer heel erg van de volgende. Aanstaande donderdag vertrek ik bijvoorbeeld voor een locatie bezoek naar Milaan. De rest van de week heb ik kantoordagen waarbij ik andere evenementen, zoals de Grand Prix die naar Nederland komt, aan het voorbereiden ben!

Klinkt heel tof allemaal! Welke tip zou je de lezer geven die dit ook heel erg tof lijkt en een zelfde soort rol/ functie als de jouwe ambieert?

Begin onderaan en probeer al gelijk tijdens je studententijd werkervaring op te doen op verschillende evenementen. Je kunt daarnaast ook gewoon organisaties opbellen of je een dag met hen mee kan lopen op vrijwillige basis. Zo laat je zien dat je graag wilt en er hard voor wilt werken. Last but not least wil ik jullie meegeven om bovenal lol te hebben in wat je doet en als je merkt dat iets je goede energie geeft dat na te jagen. Enjoy!


Bedankt voor je inspirerende verhaal Thomas en heel veel plezier aankomende week in Milaan!

261 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page