top of page

Tomorrow's Tastemakers w/ Jitse Bakker

Updated: Jun 22, 2018

In “Tomorrow’s Tastemakers” lichten we Phatcampers uit waarvan wij vinden dat ze hard aan de weg timmeren. Aan de hand van een paar vragen stellen we ze aan je voor.


Deze keer in Tomorrow's Tastemakers: Jitse Bakker.


Als ik mezelf zou moeten omschrijven in een paar woorden, kies ik voor..

Gedreven - Enthousiast - Ondernemend


Waarom?

Zodra ik ergens enthousiast over ben en een idee of plan eenmaal in m’n hoofd zit, geef ik 110% om dit daadwerkelijk te realiseren. Ik denk dan eerst vaak na over welke stappen ik moet ondernemen om mijn beoogde resultaat te bereiken en ga vervolgens direct over tot actie.


Mijn opleiding en achtergrond

Op dit moment volg ik het tweede jaar van de opleiding Art & Economics aan de HKU in Utrecht. Een opleiding waarbij ik word uitgedaagd om mezelf te ontwikkelen tot ondernemer binnen de creatieve industrie en waarbij ik leer om mijn passie en creativiteit te verbinden met de zakelijke aspecten die komen kijken bij het zijn van ondernemer. Ik heb bewust gekozen voor deze studie om opvolging te geven aan mijn studie Media- en Eventmanagement aan het Sint Lucas in Eindhoven. Hier kreeg ik al vroeg de bevestiging voor mezelf dat ik me wilde doorontwikkelen binnen deze industrie.


Mijn eerste klus

Na mijn stage als assistent programmeur bij Extrema Network, kreeg ik de kans aangeboden om als stagemanager op de FloorFiller/Labyrinth stage van Extrema Outdoor België 2017 te werken. Een super toffe uitdaging omdat ik gedurende het hele weekend de verantwoordelijkheid kreeg over een grote stage. Met deze klus op zak werd het uiteindelijk veel makkelijker om nieuwe opdrachten binnen te halen dus ik ben Extrema hier tot op de dag van vandaag heel erg dankbaar voor!


Vandaag de dag

Na deze eerste klus is het hard gegaan en heb ik in 2017 nog een hele hoop toffe dingen mogen doen. Zo heb ik later ook nog Extrema Outdoor Nederland, Solar Weekend en meerdere klussen via De Jongens (onze voorloper – red.) mogen doen waaronder STRAF_WERK Festival, Pleinvrees en Valhalla.


Daarnaast heb ik ook nog regelmatig als tourmanager opgetreden voor house act ANOTR en heb ik Phatcamp natuurlijk een tijdje mogen assisteren in de planning en coördinatie van de Artist Handling producties voor ADE 2017. In deze rol heb ik me bezig gehouden met de planning, indeling en briefing van o.a. DGTL, Elrow en Audio Obscura. 2017 was achteraf dus al een heel mooi startjaar van mijn professionele carrière.


Voor dit jaar heb ik mezelf weer een aantal nieuwe uitdagingen en doelen gesteld. Dit heeft er al toe geleid dat ik dit jaar via Phatcamp als assistent stage manager mocht fungeren van de Modular stage tijdens DGTL 2018 en dit jaar weer betrokken heb mogen zijn bij de verschillende Extrema Networks evenementen. Daarnaast heb ik een aantal nieuwe opdrachtgevers mogen verwelkomen waardoor ik inmiddels heb mogen meedraaien in de artist handling teams van A State Of Trance en The Flying Dutch en in het komende seizoen nog actief zal zijn op o.a Awakenings en Drumcode.


Als klap op de vuurpijl mag ik ook Mysteryland na deze zomer toevoegen aan mijn portfolio. Hier zal ik, net als bij jullie op DGTL het geval was, mijn collega Esther Gramsma assisteren op de mainstage. Een kans waar ik haar heel dankbaar voor ben!


Waar ik in uitblink

Ik denk dat een van mijn sterkste punten is dat ik ten alle tijden mezelf ben en hierdoor rustig, verantwoordelijk en bescheiden ben, ook in mijn communicatie. Daarnaast geef ik altijd 110 % voor het team omdat ik passie heb voor het vak. Ik heb hierdoor al regelmatig van teams waar ik onderdeel van was teruggekregen dat ze me een waardevolle toevoeging vinden.


Wat mij drijft

Inmiddels werk ik al twee jaar naast mijn studie in deze industrie en ik zie binnen deze industrie nog heel veel kansen die ik wil en kan benutten. Ik stel daarnaast graag doelen en uitdagingen voor mezelf en dit houd me gedreven om mezelf te blijven ontwikkelen.

Daarnaast geniet ik volop van het werken binnen de dance industrie en de verschillende mensen die ik hierin leer kennen. Ik heb door dit werk mijn netwerk serieus kunnen uitbreiden en mag sommige van deze mensen inmiddels zelfs echte vrienden noemen. Last but not least geeft het me gewoon een enorme kick en kippenvel wanneer alles samenkomt in een show en ik iedereen zie glimlachen en genieten. Dat went nooit!


Waar ik mezelf nog in wil uitdagen

Ik wil soms te snel gaan. Ik zal af en toe moeten accepteren dat sommige doelen tijd nodig hebben om ze te bereiken.


Een tip voor mijn generatiegenoten

Focus op jezelf, kijk niet naar wat anderen al kunnen of hebben bereikt. Iedereen die iets heeft bereikt is ooit ergens begonnen en heeft meer dan eens nee gehoord. Laat je daarom nooit tegenhouden door anderen.

Als je dromen hebt is de grootste stap om gewoon te beginnen en door te zetten. Zet die stap dus gewoon en geniet ervan, en mocht je er dan toch achter komen dat het niet voor je is weggelegd, heb je het in ieder geval geprobeerd!


Over 5 jaar

Tegen die tijd ben ik 27 jaar en ik streef ernaar om mezelf te hebben gespecialiseerd in meerdere disciplines binnen deze industrie. Daarnaast hoop ik door dit werk meerdere delen van de wereld te hebben gezien.

Je kunt wel zien dat ik niet vies ben van het aangaan van een uitdaging! ;-)


--


Over Phatcamp

Phatcamp is een projectmanagement bureau voor de event en entertainment industrie dat zich daarnaast als platform inzet voor de carrièreontwikkeling van een nieuwe generatie event professionals.


Interesse om met ons en onze gedreven talenten te werken aan uw projecten of gewoon zin om na te denken over hoe we op een andere manier waarde kunnen creëren? Neem dan hier contact met ons op.

435 views0 comments

Comentarios


bottom of page