top of page

Tomorrow's Tastemakers w/ Joost van Agtmaal

Updated: Jun 12, 2018

In “Tomorrow’s Tastemakers” lichten we Phatcampers uit waarvan wij vinden dat ze hard aan de weg timmeren. Aan de hand van een paar vragen stellen we ze aan je voor.


Deze keer in Tomorrow's Tastemakers: Joost van Agtmaal.

Photo credits: José Chan

Als ik mezelf zou moeten omschrijven in een paar woorden, kies ik voor..

Harde werker, positief en vooruitstrevend.


Waarom?

Ik ben een harde werker omdat ik me tijdens mijn freelance klussen altijd uitdaag om het maximale uit mezelf te halen. Zowel in het leveren van het maximale resultaat als in het opdoen van waardevolle contacten. Daarnaast maak ik met mijn positieve en enthousiaste houding van iedere opdracht een feestje. Last but not least heb ik vooruitstrevend gekozen omdat ik mijzelf altijd uitdaag om vooruitstrevend te zijn in mijn eigen shows om me zo te onderscheiden van andere creatieven. Gezien mijn twee uitverkochte modeshows en de reacties hierop denk ik wel dat ik hierin ben geslaagd.


Mijn opleiding en achtergrond

Ik studeer op dit moment Culturele Evenementen Organisatie aan het ROC van Amsterdam (College Zuid). Tijdens deze opleiding leer je activiteiten en evenementen bedenken, uitvoeren en begeleiden. Ik zit momenteel in mijn tweede leerjaar en heb het erg naar mijn zin.


De kennis die ik tijdens mijn studie opdoe probeer ik direct in de praktijk toe te passen als freelancer en via mijn eigen platform Talent Treatment. Met TalentTreatment probeer ik middels de organisatie van verschillende evenementen creatieve jongeren in contact te brengen met gelijkgestemden, bekende merken en het grote publiek.


Mijn eerste klus

Toen ik als freelancer aan de slag ging ben ik heel bewust gaan letten op de mogelijkheden die ik kreeg om in contact te komen met de juiste personen en bedrijven.

Zo kreeg ik tijdens mijn cursus aan “The School Of House” de mogelijkheid om mezelf aan te melden als vrijwilliger voor DGTL Amsterdam 2018. Ik heb toen via mail direct contact gezocht met de vrijwilligerscoördinator, Timon Dijkstra. Binnen een week kwam Timon bij me terug met de vraag of ik runner wilde zijn en dus in een meer coördinerende rol onderdeel wilde zijn van het team. Hoewel dit geen betaalde klus was voelde dit wel als de eerste officiële klus die ik had binnen gehaald!


Vanaf dat moment is het balletje eigenlijk gaan rollen en volgden de betaalde klussen voor o.a. Phatcamp al vrij snel. Inmiddels heb ik hierdoor via hun in relatief korte tijd al toffe klussen mogen doen voor partijen als Pleinvrees en Free A Girl!


Een tip die ik daarom vanuit mijn eigen ervaring zou willen geven is:

Mocht je een stap willen maken naar deze industrie, zorg dan dat je gemotiveerd en enthousiast bent richting iedereen. Wanneer anderen dit zien zullen ze namelijk sneller geneigd zijn om je te helpen bij het zetten van de juiste stappen in je ontwikkeling.


Vandaag de dag

Ben ik dus voor verschillende partijen (waaronder Phatcamp) als freelancer werkzaam op een aantal grote evenementen en festivals. De ervaring die ik hierin opdoe wil ik in de toekomst gebruiken om kennis te hebben over de verschillende rollen binnen mijn eigen events zodat ik waar nodig kan inspringen.


Sinds 2016 organiseer ik namelijk met mijn platform TalentTreatment eigen evenementen. De eerste hiervan vond plaats op 28 mei 2016 toen ik een modeshow organiseerde in een monumentale kerk in Utrecht. Tijdens deze modeshow toonden 3 jonge designers hun collectie onder het thema: Eigen identiteit.

Het was een geweldige ervaring die mij inspireerde om verder te bouwen aan mijn eigen onderneming en de events die ik vanuit hier organiseer. Inmiddels heb ik afgelopen jaar ook een tweede editie mogen organiseren, deze keer in Amsterdam. Voor dit jaar ligt de focus voor TalentTreatment op de organisatie van showcases voor jonge designers. Hiermee hoop ik aankomende zomer op een aantal bekende (kunst en mode) festivals te staan.


Photo credits: José Chan

Waar ik in uitblink

Met mijn enthousiasme en positieve houding maak ik van elke klus een leuke ervaring, hoewel ik soms wel een tikkeltje te enthousiast ben! (lacht)

Daarnaast krijg ik vaak terug dat ik met mijn eigen onderneming erg creatief ben in mijn benadering van shows en evenementen.


Wat mij drijft

Ik geniet tegenwoordig met volle teugen van mijn ontwikkeling. Ik ben sinds ik TalentTreatment begon persoonlijk en als ondernemer erg gegroeid en ben hier heel erg dankbaar voor. Ik weet namelijk hoeveel frustratie er gepaard kan gaan met het opzetten van een onderneming, bijvoorbeeld omdat je geen tastbare groei ziet. Deze frustratie heeft me lang in de weg gezeten. Inmiddels ben ik deze drang tot ontwikkeling en groei echter als iets moois gaan zien en daarom geniet ik tegenwoordig steeds meer van de stappen die ik maak of in het verleden heb mogen maken.


Waar ik mezelf nog in wil uitdagen

Ik zou me als ondernemer nog wel meer willen ontwikkelen op het gebied van professionaliteit & secuur zijn. Daarnaast zou het me tof lijken om met TalentTreatment in de nabije toekomst samenwerkingen te realiseren met bekende merken en partijen als bijvoorbeeld AMCAT. (Een nieuw lifestyle festival in Amsterdam – red.)


Een tip voor mijn generatiegenoten

Gebruik je studietijd slim! Zorg dat je gedurende je school/studietijd zoveel mogelijk ervaring opbouwt door bewust voor bepaalde stages te kiezen, eigen projecten op te zetten en bijscholingscursussen te volgen.


Over 5 jaar

Ben ik bezig om, in samenwerking met een aantal toffe partijen, mijn conceptuele ideeën voor nieuwe shows en evenementen om te zetten in grootschalige producties.

Hierdoor heb ik over 5 jaar met TalentTreatment een show geproduceerd in een uitverkocht Ziggodome en tour ik daarnaast samen met mijn crew van talenten langs festivals en concertzalen door het hele land om nog veel meer toffe producties te realiseren. Zo bied ik op mijn eigen manier deze talenten de kans om ervaring op te doen binnen het werkveld!


Thanks Joost!


Wil je graag met Joost in contact komen of geloof je dat je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan zijn professionele ontwikkeling? Laat het ons dan weten, wij brengen jullie graag met elkaar in contact!

160 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page