top of page

Recap van ons bezoek aan de Academy for leisure (NHTV)

Afgelopen week waren we twee keer te gast op de NHTV in Breda om het verhaal achter Phatcamp en onze ervaringen met stages te delen. Dit deden we voor tweedejaars studenten van de Academy For Leisure.Op maandag deelden we ons verhaal met studenten van het Nederlandstalige programma en op vrijdag met de studenten van het internationale programma. In de sessies deelden we onze ervaringen en gaven we tips op het gebied van bewuste keuzes maken en contact leggen met potentiële stagebedrijven. Daarnaast vertelde we welke manieren er zijn om jezelf op een positieve manier te manifesteren tijdens de derdejaars stageperiode.


Het werden twee super gave sessies waarin we, door in gesprek te gaan met de studenten, ook zelf nieuwe kennis en inzichten hebben mogen opdoen.


Zo werd ons gedurende de sessie op vrijdag nog maar eens duidelijk dat er heel veel internationale studenten zijn die buiten hun stage om ook graag een eerste stap willen zetten in het werkveld. Ze weten echter niet hoe, aangezien er voor veel van de vrijwilligers- en freelance functies binnen het werkveld wordt gevraagd om een goede beheersing van de Nederlandse taal. Phatcamp herkent dit probleem en ook als we in ons eigen aanbod kijken zien we dat dit voornamelijk nog het Nederlandse sprekend talent bedient.


We waren erg onder de indruk van het enthousiasme en de pro-activiteit van deze studenten en zijn van mening dat deze groep een belangrijk onderdeel vormt van onze steeds internationaler wordende industrie. Dit heeft ons gemotiveerd om onszelf opnieuw uit te dagen om ook voor deze groep in het bijzonder iets te betekenen. We willen hierbij uitgaan van de kracht en het onderscheidend vermogen dat deze internationale groep talenten bezit. Vanuit hier zijn we de mogelijkheden aan het verkennen om vanuit hun specifieke kwaliteiten op verschillende manieren nieuwe kansen te creëren om als vrijwilliger, stagiair of in een betaalde functie ervaring op te doen.


We zijn natuurlijk altijd opzoek naar mensen en partijen die hierin mee willen denken of ruimte hebben om op deze manier van waarde te zijn voor deze groep.


Iets voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden onder het genot van een kop koffie of een biertje!

88 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page