top of page

PhatFAQ w/ Simone Hoogendoorn (Projectmanager)

De  creatieve industrie is misschien wel de meest diverse industrie die er is. We spreken meer dan eens studenten die aangeven dat ze graag aan de slag zouden gaan binnen deze industrie.

Als we ze echter vragen wat ze hierbinnen precies zouden willen doen, horen we bijna net zo vaak dat ze geen idee hebben. Best begrijpelijk als je bedenkt dat dit begrip vaak wordt gebruikt als verzamelnaam voor disciplines als events, entertainment, reclame en muziek.


In PhatFAQ belichten we de verschillende kanten van de creatieve industrie en laten we zien in wat voor rollen je hierbinnen precies allemaal aan de bak kunt. Hoe? Simpelweg door bevriende professionals te vragen om in hun eigen woorden te vertellen wat ze precies doen! Deze keer spraken we Simone Hoogendoorn. Freelance Projectmanager bij o.a. ALDA voor New Horizons Festival.Simone, wij kennen je natuurlijk al maar zou je misschien kort kunnen vertellen wie je bent?

Ik ben Simone Hoogendoorn, 28 jaar en woonachtig in Amsterdam.

Hiervoor woonde en studeerde ik in Breda waar ik aan de NHTV de opleiding International Leisure Management volgde. In 2014 ben ik afgestudeerd waarna ik als freelancer aan de slag ben gegaan binnen deze industrie.


Waar werk je nu?

Ik werk voor verschillende bedrijven, maar ALDA is momenteel m'n vaste opdrachtgever. ALDA organiseert grote (inter)nationale dance festivals. Bekende voorbeelden hiervan zijn A State Of Trance, The Flying Dutch en New Horizons Festival in Duitsland. Voor deze laatste ben ik actief!


Wat is jouw functie binnen dit bedrijf?

Ik werk als projectmanager en ben onder andere verantwoordelijk voor backoffice van de productie. De backoffice houdt in dat je alles regelt voor de crew die werkzaam is tijdens de opbouw, show en afbouw. Ik ben dus de contactpersoon van 100 leveranciers die tijdens het festival moeten werken. Daarnaast regel ik het entertainment, de standhouders en zorg ik dat iedereen in het team op de hoogte is van belangrijke zaken en de planning en deadlines naleven.


Hoe ziet een "standaard" werkdag er voor jou uit?

Zoals ik net al vertelde werk ik niet alleen voor ALDA. Als freelance projectmanager ben ik tijdens een standaard werkdag voornamelijk bezig met operationele zaken rondom de verschillende evenementen. Kort gezegd is het mijn taak om te zorgen dat een concept/plan tot uitwerking komt. Dat begint met een begroting, het opvragen van offertes, zorgen dat alles goed in een tekening komt en het vinden van de juiste leveranciers/partijen om het evenement mee te realiseren. Kortom: veel emails, meetings, plannen en schema's bijhouden in Excel!


En een "standaard" werkweek?

Mijn projecten variëren van festivals en ander soort (zakelijke) evenementen tot theaterproducties. Door de weeks zit ik vaak op kantoor en in het weekend werk ik af en toe tijdens de uitvoer van een evenement. Deze variatie maakt het super leuk. De ene keer loop ik op namelijk op werkschoenen en de andere keer op hakken!


Welke tip zou je lezers geven die eenzelfde soort rol/ functie als jij ambiëren?

Probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen achter de schermen van een evenement. Pak daarnaast ook kleinere ondersteunende opdrachten aan. Hier leer je in mijn ogen namelijk super veel van omdat je in veel van deze opdrachten echt leert doorzetten. Oh en last but not least is mijn allerbelangrijkste tip om te allen tijde je afspraken na te komen en dan natuurlijk het liefst met een grote glimlach. :)


Thanks Simone en succes met de voorbereidingen op alle projecten waar je nu mee bezig bent!


-----


Naast dat we in PhatFAQ professionals aan het woord laten, hebben we ook een andere manier waarop we met professionals in gesprek gaan. Tijdens onze wekelijkse vrijdagmiddag borrel Phatfriday vertellen bevriende professionals, onder het genot van een lekker drankje, hun verhaal en gaan ze in gesprek met een ieder die hier nieuwsgierig naar is. Ideaal dus om op een laagdrempelige manier in contact te komen met inspirerende professionals uit jouw toekomstige werkveld.


Kom je een keer gezellig langs? Het is hartstikke gratis en meer info over onze komende gasten vind je hier!

459 views0 comments

Commentaires


bottom of page