top of page

Monthly Recap - Juli '19

Dagelijks stuiten we op super veel waardevolle content die ons inspireert, meer inzicht geeft in onze branche en waarvan wij iedere dag nog nieuwe dingen leren. Wekelijks bundelen we onze meest waardevolle bevindingen in de Weekly Update, die we vervolgens via de mail delen met onze community.


In onze Monthly Recap, die we vandaag voor het eerst via deze weg met jullie delen, zetten we een aantal van de highlights van de afgelopen maand voor je op een rijtje. Verwacht leuke artikelen, interessante podcasts en super handige tips die jou verder gaan helpen in je ontwikkeling tot zelfbewuste professional of ondernemer binnen de creatieve industrie!


Artikel: PhatFAQ w/ Jop Verberne (Booking Assistant @ Octopus Agents)

We bijten het spits af met een artikel van eigen makelij! In PhatFAQ belichten we de verschillende kanten van de creatieve industrie en laten we zien in wat voor rollen je hierbinnen precies allemaal aan de bak kunt. Hoe? Simpelweg door bevriende professionals te vragen om in hun eigen woorden te vertellen wat ze precies doen! Deze keer spraken we Jop Verberne. Booking Assistant bij Octopus Agents. Hij vertelde ons meer over zijn rol en de invulling van zijn werkdagen. Daarnaast gaf hij ons ook nog een paar hele handige tips over content die we moeten checken om nog meer inzicht te krijgen in deze industrie.


Podcast: De 100% inspiratie podcast

In de 100% inspiratie podcast gaat host Thijs Lindhout opzoek naar het geheim achter geluk en succes. In de afgelopen drie jaar is hij met een hoop bekende en succesvolle Nederlanders in gesprek gegaan om achter hun perspectief op dit onderwerp te komen. De gasten lopen uiteen van Pieter van den Hoogenband tot Angela Groothuizen en zo nu en dan passeren ook grote internationale namen als auteur David Allen (Getting Things Done) de revue!


Artikel: Het Golden Growth model 

Een aantal jaar geleden was onderneemster en schrijfster Charlotte Labee eigenaresse van een kledinglijn waarvoor ze met gemak 80-urige werkweken draaide. Toen ze na het faillissement van deze kledinglijn te kampen kreeg met ernstige fysieke ongemakken, besloot ze op aanraden van haar arts het roer rigoureus om te gooien. Ze brak met verschillende slechte patronen en ontwikkelde op basis hiervan een nieuwe levensstijl met het bijbehorende "Golden Growth" model. In dit model beschrijft ze in 6 stappen hoe je kunt breken met slechte patronen om vanuit hier, binnen 60 dagen, een fijne en gezondere levensstijl te ontwikkelen. Voor Workjuice beschreef ze hoe je jouw brein, doormiddel van het toepassen van dit model, alles kunt aan- en afleren wat je maar wilt!


Video: Scott Geller - The psychology of self-motivation

De video van deze maand gaat ongetwijfeld een lach op je gezicht toveren! In deze inspirerende TED Talk gaat gedragspsycholoog Scott Geller in op het thema zelfmotivatie. Aan de hand van 3 simpele vragen legt hij uit hoe je, door vastberaden antwoord te geven, een "succes seeker" wordt in plaats van een "failure avoider"


Artikel: 15 LinkedIn-tips die je niet wil missen

Frankwatching kwam onlangs met een berg tips om je LinkedIn game naar een nieuw level te tillen. Wist je bijvoorbeeld al dat je voice-memo's kunt versturen via LinkedIn message en dat je daarnaast gericht kunt zoeken op bepaalde content via de zoekbalk? Heel fijn als je wat inspiratie zoekt bijvoorbeeld. Lees de rest van de handige tips hier.


Boek: Knap!

KNAP! Is een handboek van de hand van de oprichters van Knappekoppen. KnappeKoppen is een vacature platform voor studenten die vakgerelateerde werk ervaring op willen doen. In het handboek gaan ze echter niet in op het scoren van een baan. KNAP! gidst beginnend en aspirerend ondernemers aan de hand van een aantal stappen en praktijk voorbeelden door de fases en langs de valkuilen die je in het begin van je ondernemers carrière tegen gaat komen! Het boek is hier te bestellen voor de schappelijke prijs van €14,95.


--

Dit was alweer de eerste Monthly Recap. Smaakt dit lijstje met tips naar meer? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief die boordevol staat met de nieuwste stukken content die je wat ons betreft absoluut niet mag missen!

28 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page