top of page

Meet the expert w/ Hilco de roo

Updated: Oct 1, 2018

In de komende weken gaan we in gesprek met de experts die hun kennis met ons komen delen tijdens de ZZP Bootcamp. Via deze weg stellen we ze alvast even aan je voor en gaan we kort in op wat ze doen, waarom ze doen wat ze doen en wat we kunnen verwachten tijdens deze editie van de ZZP Bootcamp .


Vandaag gaan we in gesprek met Hilco de Roo. Co-founder van Jortt, dé online boekhoud-tool voor ZZP'ers.


Hey Hilco wij kennen je natuurlijk al een tijdje, maar zou je jezelf nog even kort kunnen introduceren aan de mensen die jou nog niet kennen?

Ik ben Hilco de Roo, 44 jaar, vader van 5 en sinds 2005 ondernemer. Voor ik met Jortt begon was ik één van de medeoprichters van Backup-Connect (nu KeepItSafe.nl), een online backup systeem voor bedrijven. Binnen een aantal jaar zijn we hiermee uitgegroeid tot één van 's werelds grootste bedrijven voor zakelijke online backup waarna we het bedrijf in 2013 hebben verkocht. In 2015 ben ik vervolgens, samen met twee compagnons, begonnen met Jortt.


Waarom Jortt?

Ten tijde tijd van Backup-Connect hadden wij drie mensen op de administratie zitten die heel druk bezig waren met de boekhouding. Daarnaast kwam ieder kwartaal de accountant langs om alles weer te corrigeren. Ondanks dat er zich dus vanuit ons meerdere mensen bogen over de boekhouding, misten we alsnog duidelijk het inzicht wat we nodig hadden.

Ik was er dan ook van overtuigd dat het makkelijker zou moeten kunnen. In essentie is boekhouding namelijk niets meer dan links iets in boeken, rechts iets inboeken en onderaan de streep er hetzelfde uit krijgen.


Ten tijde van de verkoop van Backup-Connect was “ZZP-en” een sterk opkomende trend. Ook bij het ondernemen als “zelfstandige zonder personeel” komen natuurlijk administratieve werkzaamheden kijken. Hoe meer ik me echter over deze trend in las, hoe meer ik begon na te denken over de problemen die wij met 3 man op administratie al hadden. Ik begon me steeds meer af te vragen hoe ZZP’ers dit zouden ervaren en kwam al snel tot de conclusie dat er behoefte was aan een nieuw initiatief dat ZZP’ers hierin kon ondersteunen. Daarom in 2015 samen met een ontwikkelpartij en mijn compagnon ons platform Jortt gestart.


Welke behoefte vervult Jortt dan precies?

De meeste ondernemers die ik spreek hebben de wens om ooit “financieel onafhankelijk” (van anderen) te worden. Ik ben echter van mening dat om dit doel ooit te bereiken, je ook moet begrijpen hoe geld in je bedrijf werkt. Het is dus belangrijk om een bepaalde basiskennis te hebben over dit onderwerp. Basiskennis die er bijvoorbeeld voor zorgt dat je weet welk deel van het geld dat op je rekening staat van jou is en welk deel van de Belastingdienst. Ik kan je verzekeren dat het hebben van deze kennis je een stapje dichter bij de gewenste onafhankelijkheid brengt en je een stuk relaxter zult zijn wanneer er weer een blauwe envelop op de mat valt!


Dat kunnen we ons inderdaad wel voorstellen! Kun je tot slot al iets meer vertellen over de onderwerpen die jij tijdens de ZZP Bootcamp met ons zult behandelen?

Boekhouden is een essentieel onderdeel van ondernemen en bij Jortt zijn we er van overtuigd dat begrijpen hoe je er financieel voorstaat, je een betere ondernemer maakt.

Tijdens de Bootcamp zal ik de deelnemers daarom handvatten aanreiken waarmee je als ondernemer, eenvoudiger, meer inzicht krijgt in je financiën.


We kijken er naar uit Hilco!


Dit verhaal werd geschreven in aanloop naar de eerste editie van de ZZP Bootcamp. Aanstaande donderdag, 4 oktober organiseren we de tweede editie van de ZZP Bootcamp in TSH Collab in Amsterdam. Een interactief avondvullend programma waarin we met experts en deelnemende ZZP'ers aan de slag gaan met de ultieme starters checklist op het gebied van wet en regelgeving, verzekeringen en grip krijgen op je financiën. Tickets voor deze avond zijn te verkrijgen via onze ticketshop.

114 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page