top of page

Meet the expert w/ Brent Zaal

In de komende weken gaan we in gesprek met de experts die hun kennis met ons komen delen tijdens de ZZP Bootcamp. Via deze weg stellen we ze alvast even aan je voor en gaan we kort in op wat ze doen, waarom ze doen wat ze doen en wat we kunnen verwachten tijdens de ZZP Bootcamp op 28 juni.


Vandaag gaan we in gesprek met Brent Zaal. Expert bij No Risk Events op het gebied van verzekeringen voor beginnende ondernemers en freelancers binnen de evenementen industrie.


Hey Brent! Zou je jezelf misschien even kort willen introduceren aan de mensen die jou nog niet kennen?

Hi, Ik ben Brent Zaal van No Risk en ik ben 30 jaar oud. No Risk is in 2009 gestart met het verzekeren van evenement omdat de oprichters op dat moment opmerkten dat er nog geen fatsoenlijk alternatief was voor organisaties om zich te verzekeren tegen de voor onze industrie relevante risico’s.

Ikzelf werk sinds 2010 voor No Risk, toen ik voor mijn deeltijd studie Commerciële Economie 2 dagen aan school moest en 3 dagen moest werken. Ik ben toen bij No Risk aan de slag gegaan waar ik nu verantwoordelijke ben voor de ZZP tak.


Kun je ons misschien iets meer vertellen over waarom No Risk Events ooit is opgericht?

Maarten, een van de oprichters, heeft zijn interesse voor de evenementen industrie ontwikkelt door DJbroadcast, het online nieuwsplatform waar zijn zwager bij betrokken was/ is. DJbroadcast belicht middels achtergrondstukken diverse kanten van de industrie en op een gegeven moment werd in een aantal van deze stukken het eerder gestelde probleem rondom verzekeringen aan de kaak gesteld. Inmiddels biedt hij samen met zijn compagnon Alex al bijna tien jaar een oplossing voor dit probleem. Eerst voor een aantal klanten in Nederland maar inmiddels ook internationaal. Inmiddels hebben we kantoren in o.a Nederland, België en zelfs China!


Kun je iets meer vertellen over de groei die jullie sindsdien hebben doorgemaakt? Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar de grootte van jullie team en welke partijen jullie nu zoal tot jullie klantenkring mogen rekenen?

No Risk Events valt onder J&H verzekeringen. Hier zitten we met ongeveer 15 man op kantoor. 4 hiervan werken puur en alleen voor No Risk.


Inmiddels mogen we partijen als Amsterdam Fashion Week, Appelsap, Apenkooi en de verschillende bevrijdingsfestivals tot onze klantenkring rekenen. Daarnaast werken we ook voor de wereldtours van Armin van Buuren en Hardwell. Als ik een verklaring zou moeten geven waarom deze partijen bij ons uitkomen is het omdat wij met onze jarenlange ervaring en expertise bijna alle soorten schade al een keer voorbij hebben zien komen en hierdoor een betrouwbare partner zijn met een bewezen trackrecord.


Dat is een indrukwekkend rijtje! Mag ik vragen wat jullie precies voor deze partijen en artiesten doen?

Voor de meeste van deze partijen behandelen we het complete pakket. We kijken hierbij o.a. naar het verzekeren van winst, locatie en materialen maar ook naar meer persoonlijke zaken als letsel en de aansprakelijkheid.


En als je dit dan vertaalt naar de ondernemers en zzp’ers waarmee wij werken, wat is dan het belang van een partij als No Risk Events voor hen?

Ik ben van mening dat we van heel groot belang kunnen zijn. Als je als ondernemer een bedrijf start ben je namelijk in eerste instantie vanuit een bepaalde passie bezig om je bedrijf zo groot en bekend mogelijk te maken. Het is dan logisch dat je niet direct denkt aan verzekeringen. Als No Risk streven wij ernaar om je te stimuleren in deze gedrevenheid door ervoor te zorgen dat je met twee drukken op de knop verzekerd kunt zijn tegen allerlei soorten risico’s. Zo geloven wij op een heel laagdrempelige manier van belang te kunnen zijn voor de ondernemers en freelancers binnen deze industrie. Met een klein bedrag kun je namelijk al een groot risico afdekken.


Ik kan dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je te verdiepen in zaken als aansprakelijkheidsverzekering, de verzekering van je equipment en de arbeidsongeschiktheid verzekeren. Dit zijn zaken waar je vaak pas te laat over na gaat denken maar je wel echt nodig hebt. No Risk biedt jou deze in een standaardpakket aan.


Kun je tot slot al iets meer vertellen over de onderwerpen die we tijdens de ZZP Bootcamp zullen behandelen?

In mijn deel van de ZZP Bootcamp zal ik aan de hand van een aantal schade voorbeelden laten zien wat veel voorkomende claims zijn binnen de evenementen industrie. Daarnaast zal ik met de deelnemers even kort de equipment-, aansprakelijkheids-, reis- en arbeidsongeschiktheidsverzekering doorlopen. De laatste is heel belangrijk omdat deze je de rest van je leven dekking geeft mocht je niet meer kunnen werken.


Lang verhaal kort, Ik beloof dat ik mijn bijdrage niet te lang zal maken. Ondanks dat verzekeringen een leuk onderwerp zijn rent iedereen op verjaardagen namelijk gillend weg als je erover begint (lacht). Ik zal daarom in de sessie proberen om zoveel mogelijk de interactie met iedereen aan te gaan om ervoor te zorgen dat iedereen met heldere antwoorden naar buiten loopt!


Aanstaande donderdag, 28 juni, organiseren we de eerste editie van de ZZP Bootcamp in TSH Collab in Amsterdam. Een interactief avondvullend programma waarin we met experts en deelnemende ZZP'ers aan de slag gaan met tips & trick rondom zaken als wet en regelgeving, verzekeringen en grip krijgen op je financiën. Tickets voor deze avond zijn te verkrijgen via onze ticketshop.

94 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page