top of page

DGTL 2018 - De cirkel is rond

In april 2015, bezocht ik samen met mijn vriendengroep uit Breda, een waterkoude editie van DGTL festival. Tijdens deze editie bedacht ik me dat het me heel erg tof zou lijken om ooit een keer mee te werken aan zo’n grote productie en bij thuiskomst besloot ik te verkennen wat hier de mogelijkheden in waren. Ik kon toen natuurlijk nog niet vermoeden dat wij drie jaar later met Phatcamp verantwoordelijk zouden zijn voor de gehele on-site artist handling van DGTL Amsterdam.

Photo Credits: Kaii Vanzet

Gedurende het afgelopen Paasweekend mochten we ons namelijk met een team van meer dan 30 bevlogen toppers, drie dagen lang ontfermen over meer dan 75 artiesten. Niet alleen is dit weekend vlekkeloos verlopen, achteraf kregen we ook nog eens heel veel positieve reacties terug van de artiesten en andere betrokkenen in dit proces. Iets waar we, zoals je misschien wel kunt begrijpen, heel erg trots op zijn.


Naast de artist handling was Phatcamp ook op een ander vlak actief voor DGTL.

Tijdens beide showdagen waren we namelijk met een vanuit stichting R3volution aangedragen groep vrijwilligers op pad voor de “Backstage experience”.


Phatcamp streeft er naar om onze industrie steeds inzichtelijker te maken. Wij geloven dat we door dit te doen, het voor studenten makkelijker kunnen maken om stappen te zetten in hun ontwikkeling.


Het leek ons daarom al een tijdje super gaaf om onze al bestaande werkzaamheden te combineren met een vorm van kennisdeling op events, bijvoorbeeld door talent een kijkje te geven achter de schermen van een productie. Bij DGTL zagen we voor het eerst de kans om, in samenwerking met stichting R3volution, daadwerkelijk iets met deze wens te doen.

Stichting R3volution heeft zich als doel gesteld om de evenementen industrie te verduurzamen en wordt daarin ondersteund door een community van meer dan 700 vrijwilligers die zich hier tijdens festivals op verschillende manieren voor inzetten. Bijvoorbeeld door hardcups te verzamelen of het proces van afvalverwerking op festival te begeleiden.Het grootste gedeelte van deze vrijwilligers zijn studenten in de beginfase van hun studie die graag meer te weten willen komen over de verschillende disciplines waarin ze zich kunnen ontwikkelen of de industrie in het algemeen.


Deze mensen wilden we vanuit onze filosofie graag antwoord geven op hun prangende vraagstukken. In onze samenwerking met stichting R3volution streven we ernaar om, door ze een op maakt gemaakte randprogrammering te bieden, de vrijwilligers zowel waarde in kennis mee te geven als ze te motiveren om vaker als vrijwilliger te werken en op deze manier waarde in werkervaring op te doen.


Zo willen wij de vrijwilligers op een leuke en motiverende manier stimuleren om concreet bezig te zijn met hun ontwikkeling als toekomstig professional. Tijdens DTGL hebben we op deze manier in verschillende sessies, 25 mensen verder mogen introduceren in “onze” wereld.


We konden middels een tour achter de schermen vertellen hoe de productie in elkaar zit en lieten de vrijwilligers in gesprek gaan met een aantal mensen uit ons artist handling team. Zij vertelden meer over welke stappen ze kunnen nemen om zelf in de toekomst onderdeel te worden van een organisatie als DGTL.Het was echt tof om de deelnemers op deze manier inzicht te geven in bepaalde processen achter de schermen en gelukkig waren ook de reacties van de deelnemers ook zeer positief.

Dit heeft ons de bevestiging gegeven dat ook iets relatiefs simpels als een rondleiding waardevol kan zijn voor een ieder die graag een stap wilt zetten in zijn of haar professionele ontwikkeling.


We zijn daarom super blij dat we deze zomer op nog een aantal festivals samen met R3volution gaan verkennen hoe we nog meer waarde kunnen creëren voor hun community van vrijwilligers. Het kan zijn in de vorm van een Q&A of presentatie maar kan ook praktischer in de vorm van een workshop of cases.


Te beginnen tijdens het pinksterweekend wanneer we verschillende van onze vrienden uit het werkveld hebben uitgenodigd om tijdens De Zon iets meer te vertellen over hun werk en vragen van de vrijwilligers die werkzaam zijn tijdens Pleinvrees en De Zon te beantwoorden.


Wil jij deze zomer ook als vrijwilliger je steentje bijdragen aan een aantal van de meest vooraanstaande festivals van Nederland en lijkt het je gaaf om onderdeel te worden van de R3volution community? Meld je dan hier aan.


Meer interesse in de mogelijkheid om samen met ons op bovenstaande manier waarde te creëren voor de nieuwe generatie? Neem dan hier contact met ons op.

125 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page