top of page

ABOUT PHATCAMP

Read More

ELEMENTS_LEFT_4.png
ELEMENTS_RIGHT_2.png

Meer over ons

interns
Anker 1
ELEMENTS_LEFT_3.png

Laten we beginnen bij het begin...

Toen wij zelf nog studeerden zijn we verliefd geworden op een industrie die we als jonge jochies voorbij hadden zien komen op foto’s en video’s. Een industrie die we vooral kenden van de grote festivals en revolutionaire concepten. We zagen vooral het topje van de ijsberg en niet wat er allemaal nog onder zat. Hoe graag we ook wilden, we misten een ingang. Hoe konden we ons naast die studie al begeven in het werkveld dat ons zo trok? We wisten niet waar we moesten beginnen, liepen tegen dichte deuren aan en hadden geen uitlaatklep voor ons enthousiasme.

 

Een paar jaar later zien we een generatie die ontzettend graag wil. We zien jonge honden die buiten de lijntjes durven kleuren en weten dat er vroeg bij zijn en samenwerken betekent dat je met 1-0 voorstaat. We zien een generatie die er alles voor over heeft om deel te worden van de industrie waar ze net als wij zo verliefd op zijn geworden. Wij willen er voor hen zijn en deze ongeremde ambitie de vrije loop laten. We willen alle mogelijke drempels die tussen hen en hun dromen instaan weghalen en zo het bedrijf worden dat we zelf altijd gemist hebben.

 

We geloven heilig dat delen, vermenigvuldigen is en zijn er daarom bij Phatcamp van overtuigd dat we samen met deze nieuwe generatie de industrie naar een hoger niveau kunnen tillen door onze krachten te bundelen. We delen ons netwerk, onze kennis en ervaring en gaan er samen op uit om te werken, te leren en te creëren. Door als gepassioneerd collectief onze dromen na te jagen, geloven we dat we verder komen dan iemand ooit voor mogelijk heeft kunnen houden. 

Boom_Site.png

Onze visie

"Most of your life, you are working so you better do something that you like". Deze uitspraak heeft iedereen wel eens voorbij horen komen. Hoe cheesy hij ook is, er is geen speld tussen te krijgen. Als 'werk' zo'n ontzettend groot onderdeel uitmaakt van je leven moet je er voor zorgen dat het iets is dat je energie geeft en niet alleen maar energie kost. Wij geloven er heilig in dat de manier waarop je werk een plek geeft binnen je leven ontzettend veel invloed heeft op je geluk. Omdat vooral bewuste stappen zetten en werken aan ontwikkeling hierin essentieel zijn, is dit exact waar we onze community mee willen helpen. 

 

Het is belangrijk om hierin onderscheid te maken tussen plezier en geluk. We zien het punt waarop je plezier hebt in je werk als iets ontzettend belangrijks waar we graag samen naartoe bewegen. Plezier hebben in je werk heeft vooral te maken met wat je doet, waar je dat doet, met wie, voor wie en ook waarom je dat doet. Het hebben van plezier in je werk wordt dus mede bepaald door de situatie, de werkomgeving en de manier waarop je dat allemaal ervaart. Een punt, een fase, een moment waar je vrij letterlijk naartoe kunt werken.

 

Na een tijdje wil je vanuit deze positie vaak weer wat nieuws. Een nieuwe impuls, nieuwe uitdagingen of andere, misschien complexere projecten om aan te werken. Je wilt doorgroeien, stappen zetten en jezelf ontwikkelen. Dat is super logisch en niet meer dan normaal. We hebben als mens een diepgeworteld natuurlijk verlangen tot zelf ontplooiing. Stil staan is achteruitgang en het 'plezier in werk' zal vaak over tijd afnemen als je niet genoeg geprikkeld wordt. Laten we dat dus voor zijn en het juist omdraaien. Bewust bezig zijn met groei, ontwikkeling en ontplooiing. Jezelf beter zien worden, blijven uitdagen en elk jaar terug kunnen kijken op een fantastische groei. Wij zijn er van overtuigd dat het deze ontwikkeling is die er voor zorgt dat je van het 'plezier hebben in werk' kan doorgroeien naar 'geluk ervaren' door werk. Dat is hoe je ervoor zorgt dat werk die belangrijke bouwsteen wordt, is en blijft.

rechtinjester.png
ELEMENTS_LEFT.png

LEARN    CONNECT    WORK

hersonnnuhhh.png
tassie.png
Berg_Site.png

LEARN    CONNECT    WORK

hersonnnuhhh.png
tassie.png
Netwerk.png

Zoals je inmiddels weet, willen we een positieve impact hebben op de carrière ontwikkeling van de nieuwe generatie professionals binnen onze industrie. We zien een gat tussen hen en het werkveld dat door het alsmaar sneller veranderende karakter van de industrie niet snel kleiner wordt. We geloven dat we dit gat kunnen vullen door een community te creëren waarbinnen mensen kunnen leren, connecten en werken. Zo willen we hen helpen toe te werken naar hun droombanen en het worden van de professional die altijd al wilden zijn. Binnen deze pijlers zijn we op verschillende manieren bezig onze community actief te ondersteunen.

Onder de pijler LEARN vallen alle initiatieven waar we aan werken die als doel hebben om kennis over te dragen en/of vaardigheden te trainen. Dit doen we bijvoorbeeld online middels het creëren en delen van interessante content maar vooral ook offline met trainingen, workshops en lezingen. Daarnaast faciliteren we momenten waarop vooral nieuwkomers kunnen zien hoe het er aan toe gaat in het veld. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, meeloopdagen, case nights en andere werkveld bezoeken.

We zijn er van overtuigd dat sociaal kapitaal een sleutelrol kan spelen binnen het waarmaken van iemand's ambities. Daarom zijn we vanuit de pijler CONNECT constant bezig om te kijken hoe we binnen onze community van studenten, professionals en bedrijven interessante koppelingen kunnen maken. Dat doen we heel concreet bijvoorbeeld met onze internship recruitment.

De meest voor zichzelf sprekende pijler is misschien wel WORK. Vanuit ons agency bieden we voor een brede diversiteit aan community members de mogelijkheid om betrokken te zijn bij projecten in het werkveld. Zo werken onze members vaak op publieksevenementen, bij corporate events en media producties. Naast deze, vaak dag of weekend jobs, zetten we ook ervaren freelancers in voor verschillende soorten werk binnen de creatieve industrie. Zowel binnen projecten die we als agency aannemen als direct bij onze partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projectmanagers, PR & marketing managers, social media managers copywriters, media producenten en nog veel meer. 

bottom of page